poniedziałek, 27 lutego 2017

Yankee Candle, świeca Sweet Apple

Hej Kochani,

W związku z tym, że powoli zbliża się do Nas wiosna, razem z jej nadejściem szykuję lżejsze zapachy dla domu, lekkie i owocowe.

Jakiś czas temu udało mi się w drodze wymianki na grupie FB nabyć średnią świecę o zapachu jabłuszka, miało to być słodkie jabłuszko... a jakie się okazało? 

Zapraszam dalej..

Yankee Candle, świeca Sweet Apple 411g


Opis: Świeca posiada aromat słodkich, kruchych, doskonale dojrzałych jabłek prosto z sadu.

niedziela, 26 lutego 2017

Nacomi, peeling do twarzy przeciwtrądzikowy. MÓJ HIT!

Witam Was w niedzielny poranek,

Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny produkt Nacomi, który otrzymałam w ramach współpracy. Od tego czasu odkrywam dobrodziejstwa produktów Nacomi, które są kosmetykami naturalnymi.

Z przyjemnością wybrałam jeden z peelingów do twarzy, ponieważ raz w tyg. funduję mojej skórze kompleksowy zabieg pielęgnacyjny.
Peelingi ulubione mam, te w saszetkach, ale ten z Nacomi okazał się moim HITEM mimo początkowych obaw..

Jeśli jesteście ciekawi tego cuda, zapraszam --->

Nacomi, peeling do twarzy przeciwtrądzikowy 75 ml


Opis: Naturalny peeling przeciwtrądzikowy do twarzy intensywnie oczyszcza pory i pomaga pozbyć się martwego naskórka. Zabieg peelingujący przy użyciu kosmetyku Nacomi aktywuje naskórek do regeneracji; oczyszczona skóra staje się lepiej dotleniona i ukrwiona. Peeling jest polecany szczególnie dla osób mających problemy ze skórą tłustą i mieszaną, oraz dla tych, których skóra ma skłonności do powstawania wyprysków i zaskórników. Ekstrakt z pokrzywy i skrzypu polnego normalizują wydzielanie sebum i tonizują skórę. Olejek ze słodkich migdałów wygładza skórę i ujednolica kolor, dlatego przy długotrwałym stosowaniu blizny i niedoskonałości stają się mniej widoczne.

piątek, 24 lutego 2017

Moja przygoda z manicure hybrydowym

Hej,

Paznokcie hybrydowe noszę od 2015 roku, kiedy to po raz pierwszy postanowiłam spróbować tego rozwiązania. Ze względu na to, że praca nie sprzyjała kondycji moich paznokci zdecydowałam się na hybrydy..kiedyś nosiłam żele, ale od dawna ich nie robiłam, paznokcie po nich były bardzo cienkie, słabe.. długo czekałam,aż się wzmocnią.
Minęło kilka lat odkąd zdecydowałam się na inne rozwiązanie zadbanych dłoni.

Paznokcie wykonuję w salonie, ponieważ aktualnie nie mam możliwości robienia tego w domu, choć nie powiem..przechodzi mi to przez myśl, bo z zawodu jestem kosmetyczką, a stylizacją paznokci też długo się zajmowałam zawodowo.
Niestety na razie łatwiej i szybciej jest mi wyjść z domu i pójść na tzw. "gotowe".

Chciałabym Wam dzisiaj pokazać wszystkie hybrydy jakie przewinęły się na moich dłoniach ;) 

Pierwsze hybrydy na stoisku OPI w Centrum Handlowym, byłam z nich długo bardzo zadowolona..


środa, 22 lutego 2017

Ziaja, JAGODY ACAI - żel micelarny z peelingiem do twarzy

Cześć,

Przyszła pora na prezentację kolejnego produktu Ziaja z serii JAGODY ACAI, wykończyłam tym razem żel micelarny do twarzy i chciałabym Wam go bliżej przedstawić.

Ziaja, JAGODY ACAI - żel micelarny z peelingiem do twarzy 200 ml


Opis: Żel micelarny acai z peelingiem zawiera naturalne substancje aktywne- jagody acai, glukonian wapnia, witaminę C, prowitaminę B5, naturalne substancje peelingujące oraz ściągająco- normalizujący zinc coceth sulfate. Posiada właściwości delikatnego produktu myjącego. Wyjątkowy zapach i łagodne działanie zapewniają uczucie czystej skóry.
  • delikatnie oczyszcza skórę
  • pielęgnuje w czasie mycia
  • wspomaga złuszczanie martwych komórek naskórka
  • pozostawia uczucie gładkiej i nawilżonej skóry

poniedziałek, 20 lutego 2017

GlySkinCare, Hydrating Eye Cream - nawilżający krem pod oczy

Witajcie,

Współpracując z Diagnosis mam możliwość wybrania sobie co jakiś czas kilku produktów do testowania. Cenię to ponieważ we współpracy zależy mi na tym, by samej móc wybrać produkty, które będę używać i będę mogła rzetelnie przetestować.
Nie lubię i nie przystaję na oferty współpracy, które wysyłają produkty na siłę, losowo.. bo nie będę lać wody o kremie 60+, czy o suplementach diety na odchudzanie, których jestem przeciwnikiem.. w rezultacie ich nie używając lub użyć raz i pisać recenzję.
Takich rzeczy nie robię..

Jednym z produktów, które chciałam spróbować był kolejny produkt firmy GlySkinCare.

Jestem wielką maniaczką pielęgnacji okolicy oczu, dlatego byłam ciekawa tak chwalonego przez innych kremu.

GlySkinCare, Hydrating Eye Cream - nawilżający krem pod oczy 15ml


Opis: Krem pod oczy dzięki zawartości EyePro™ 3X Complex poprawia mikrocyrkulację, przez co zmniejsza opuchliznę oraz redukuje cienie pod oczami. Krem powstrzymuje procesy starzenia, poprawiając sprężystość i nawilżenie delikatnej skóry wokół oczu.
Składniki aktywne EyePro™ 3X Complex: 
  • Saccharomyces ceresvisiae Extract – zwiększa komórkową konsumpcję tlenu. 
  • Betaine – zapobiega nadmiernemu gromadzeniu się płynów, stymuluje produkcję kolagenu. 
  • Rhodiola rosea Root Extract, Camelia oleifera Leaf Extract, Rosa canina Fruit Extract – chronią skórę przed wolnymi rodnikami.

sobota, 18 lutego 2017

Lilibe, płatki kosmetyczne do peelingu

Witajcie,

Płatki kosmetyczne są mi niezbędne do codziennej pielęgnacji, ale po płatki peelingujące nigdy nie sięgałam. 
Jakiś czas temu dostałam je od koleżanki i postanowiłam przetestować ten produkt, który wbrew pozorom kupuje bardzo dużo kobiet.

Lilibe, płatki kosmetyczne do peelingu 35 szt.


Opis: Płatki kosmetyczne z wierzchnią warstwą peelingującą.
Stosować 1-2 razy w tygodniu na oczyszczoną skórę nakładając na wierzch płatka kosmetyk oczyszczający lub wodę.
Nie stosować na podrażnioną skórę, ani w przypadku trądziku.
Omijać okolicę oczu.

piątek, 17 lutego 2017

Kringle Candle - Bartlett Pear

Drodzy Moi,

Zimowy czas powoli dobiega końca, a w kominku częściej goszczą zapachy owocowe, które są moimi ulubionymi.
Wciąż szukam gruszki idealnej, więc próbuję ich sporo, by trafić na tą, która stanie się moją wymarzoną!

Postanowiłam sięgnąć o wersję gruszkowego wosku od Kringle Candle.

Kringle Candle - Bartlett Pear 


Opis: Charakterystyczny aromat soczystej, świeżo zerwanej w sadzie gruszki. Idealna równowaga słodyczy i świeżości.

środa, 15 lutego 2017

Cettua, Nose & Face Strips - Paski oczyszczające na twarz i nos

Cześć,

Do tego typu produktów nigdy nie byłam przekonana i nie sięgałam po plastry na noc czy twarz. Mogę powiedzieć nawet, że omijałam je szerokim łukiem.. do czasu kiedy kupowała je koleżanka, zachwalając konkretnie te.. pomyślałam: a spróbuję !

Kupiłam jako pierwsze opakowanie paski wyłącznie na nos, ale kolejnym razem skusiłam się na większe opakowanie, gdzie są paski na nos oraz na twarz.

Jak się u mnie sprawdziły?

Zapraszam.. 

 Cettua, Nose & Face Strips - Paski oczyszczające na twarz i nos 12szt.


Opis: Paski oznaczone mianem "Wyjątkowy Produkt":
-łatwe w użyciu
-efekt widoczny już po usunięciu paska
-skuteczne usuwanie zaskórników i zanieczyszczeń zatykających pory

Paski oczyszczające na nos i twarz to szybki i skuteczny sposób do usuwania zaskórników i zanieczyszczeń zatykających pory w strefach T (czoło-broda) i U (policzki-broda). Po ich użyciu skóra jest gładka i zadbana. Efekt widoczny jest zaraz po usunięciu paska.

wtorek, 14 lutego 2017

Isana, Zimowy żel pod prysznic Wanilia i Karmel

Hej Kochani,

Dzisiaj kolejny limitowany zapach żelu pod prysznic Isana, który chcę Wam przedstawić.

Jest to żel zimowy o zmysłowym zapachu..
Zapraszam ...

Isana, Zimowy żel pod prysznic Wanilia i Karmel  300ml


Opis: Kremowy żel pod prysznic Isana zapewnia optymalną pielęgnację skóry delikatnej. Żel szczególnie delikatnie oczyszcza skórę i jednocześnie ją rozpieszcza. Łagodny kompleks pielęgnacyjny pomaga utrzymać równowagę gospodarki wodnej skóry i chronić skórę przed wysychaniem. Zmysłowy zapach waniliowo-karmelowy rozpieszcza zmysły i przynosi chwile komfortu i dobrego samopoczucia. Produkt przebadany dermatologicznie, pH neutralne dla skóry.
 

niedziela, 12 lutego 2017

4 urodziny bloga !!! + wyniki rozdania !

Kochani,

Dzisiaj mój blog obchodzi 4 urodziny!!!

Tak.. to już 4 lata minęły odkąd założyłam bloga. Cieszę się, że okazał się moją pasją, czymś co lubię robić i przetrwał do dzisiaj.


sobota, 11 lutego 2017

Eveline, Body Glam, Luksusowy balsam pod prysznic z olejkiem migdałowym

Witam,

W mojej łazience zazwyczaj znajduje się jakiś balsam pod prysznic, na te leniwe dni, kiedy nie mam chęci, ani czasu na balsamowanie ciała po kąpieli.
Wtedy stosuję balsam pod prysznic, który dużo łatwiej i szybciej można zaaplikować, a skóra nie pozostaje aż tak wysuszona.

Dzisiaj przedstawiam Wam taki balsam od Eveline.

Eveline, Body Glam, Luksusowy balsam pod prysznic z olejkiem migdałowym 350ml


Opis
Luksusowy balsam POD PRYSZNIC kojąco-wygładzający - olejek migdałowy
efekt w 5 sek.
aksamitnie miękka, delikatnie pachnąca skóra
Formuła luksusowego balsam pod prysznic, o unikalnych właściwościach kojąco-
-wygładzających, oparta na delikatnym olejku migdałowym sprawia, że skóra staje się miękka i przyjemnie pachnie długo po wyjściu spod prysznica.
RECEPTURA BOGATA W EKSKLUZYWNE SKŁADNIKI AKTYWNE:
  • Olejek migdałowy - zawarte w nim witaminy A i E uelastyczniają skórę, a witamina D chroni przed czynnikami zewnętrznymi.
  • bioHyaluron ComplexTM intensywnie i długotrwale nawilża, zapewnia spektakularne wygładzenie naskórka.
  • Energisomy Q10 pobudzają procesy oddychania komórkowego, regenerują i zwiększają jędrność skóry.

czwartek, 9 lutego 2017

Live Love, Paletka bronzerów i rozświetlaczy

Witajcie,

Przychodzę do Was dzisiaj z jedną, z moich nowości makijażowych, jaka ostatnia wpadła mi w ręce.
Mianowicie jest to paletka bronzerów i rozświetlaczy firmy Live Love.

Live Love to siostrzana marka Makeup Revolution

Paleta jest wykonana solidnie i elegancko, czarna kolorystyka ze srebrnymi napisami na przodzie.
W środku paletka ma duże lusterko.


W środku znajduje się sześć odcienie bronzerów i rozświetlaczy.

wtorek, 7 lutego 2017

BingoSpa, Eliksir/Jedwab do kąpieli SPA

Moi Drodzy,

Chyba już większość z Was wie, że słynę z namiętnego używania wszelkich umilaczy do kąpieli.
Kiedyś przedstawiałam pewnego ulubieńca, który zupełnie przypadkowo wpadł mi w ręce. Była to "Kolagenowy esencja" z BingoSpa (klik).  

Kolejny produkt tej firmy do kąpieli otrzymałam od Justyny, z czego bardzo się ucieszyłam, bo od dawna chciałam ten rodzaj sprawdzić.

BingoSpa, Eliksir/Jedwab do kąpieli SPA 500ml


Opis: Rozpieszczaj swoją skórę z BingoSpa. Kąpiel w wannie pełnej puszystej piany o zniewalającym zapachu to prawdziwa rozkosz dla zmysłów. Twoja skóra stanie się olśniewająco piękna i delikatna w dotyku. Jedwab do kąpieli SPA zachować wilgoć na powierzchni skóry wywołując efekt przyjemnego i długotrwałego uczucia świeżości oraz gładkość - skóra staje się przyjemna w dotyku i nadjedwabiście gładka.
Aminokwasy wchodzące w skład jedwabiu BingoSpa wnikają do wnętrza wierzchniej warstwy skóry, zwiększając i utrwalając efekt wizualnego liftingu. Polipeptydy - również będące składnikiem jedwabiu - posiadają silne właściwości błonotwórcze, tworzą cienki film ochronny na powierzchni skóry hamując utratę wody transepidermalnej.
Eliksir do kąpieli SPA obficie i puszyście się pieni, pozostawiając na skórze długotrwały czarujący zapach

poniedziałek, 6 lutego 2017

Ziaja JAGODY ACAI Tonik z kwasem hialuronowym 200ml

Kochani,

Jak wspominałam nie tak dawno, na spotkaniu blogerek w Sopocie otrzymałyśmy zestaw najnowszej serii Ziaja Jagody Acai, recenzowałam już maseczkę (klik), teraz stopniowo testuję wszystkie produkty z serii po kolei.
Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny z nich.

Ziaja JAGODY ACAI Tonik z kwasem hialuronowym 200ml


Opis: Tonik acai zawiera naturalne substancje aktywne- jagody acai, glukonian wapnia, witaminę C, prowitaminę B5 i kwas hialuronowy. Łagodnie oczyszcza skórę twarzy, usuwa makijaż oraz przygotowuje skórę do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych.

Tonik acai działa:
  • przywraca cerze zdrowy, promienny wygląd
  • delikatnie nawilża, tonizuje naskórek
  • jest łagodny dla skóry
  • pozostawia przyjemny zapach

sobota, 4 lutego 2017

Yankee Candle, Madagaskar Orchid

Cześć,

Przyszedł czas na post z kolejną recenzją wosku zapachowego.
Wosk paliłam dość dawno, jest on z serii Out of Africa.

Yankee Candle, Madagaskar Orchid


Opis: Biała orchidea z Madagaskaru- wyjątkowy kwiat kwitnący tylko przez jeden dzień, jego zapach uważa się za niezwykle rzadki i cenny. Daj się zauroczyć tym niezwykłym egzotycznym aromatom.

czwartek, 2 lutego 2017

Rival de Loop, Krem pod oczy zielona herbata

Hej,

Przychodzę dzisiaj do Was z recenzją kolejnego produktu pod oczu.
Ten produkt kusił mnie odkąd pojawił się jako nowość na sklepowej półce i w końcu go kupiłam.

Rival de Loop, Krem pod oczy zielona herbata, 20ml


Opis: Krem pod oczy został opracowany, aby intensywnie nawilżać skórę na obszarze wokół oczu i zapobiegać powstawaniu drobnych zmarszczek. Składniki jego formuły dwufazowej nawilżają skórę i utrzymują jej elastyczność. Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i zapewnia skórze młodzieńczy wygląd. Ekstrakt z korzenia żen-szenia chroni skórę przed wolnymi rodnikami i niekorzystnym wpływem środowiska zewnętrznego. Kwas hialuronowy to ważny składnik skóry, który zapobiega jej wysychaniu i zapewnia jej większą gładkość, jędrność i elastyczność. Ponadto aktywuje proces regeneracji skóry. Wyciąg z rumianku koi wrażliwą skórę na obszarze wokół oczu. Proteiny jedwabiu łatwo przenikają do skóry, ujędrniają ją i powodują jej większą elastyczność. 


Popularne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...