sobota, 31 stycznia 2015

BingoSpa żel pod prysznic "Biała glinka i migdały"

Witam,

Bardzo często czytam na Waszych blogach i kosmetykach do kąpieli BingoSpa, zaciekawiona nimi chciałam coś wypróbować gdy zobaczyłam, że w Auchan mają ich produkty.

Wcześniej miałam jedynie kolagenową esencję do kąpieli tej firmy, która mnie zachwyciła... jej recenzja TUTAJ.

Kiedy potrzebowałam żel pod prysznic, akurat nie było dużego wyboru produktów BingoSpa, ale skusiłam się na żel pod prysznic "Biała glinka i migdały", choć za zapachem migdałowym nie przepadam..

BingoSpa żel pod prysznic "Biała glinka i migdały" 300 ml


Opis: Delikatny żel BingoSpa pod prysznic o zapachu słodkich migdałów zawiera:
białą glinkę, która posiada w składzie ponad 20 ważnych dla zdrowia i urody minerałów, w tym krzem, aluminium, fosfor, wapń, potas, selen, mangan, miedź. Posiada właściwości antyseptyczne i antybakteryjne - działa jak naturalny antybiotyk. Aktywizuje procesy odbudowy komórek.
W sposób naturalny oczyszcza i stymuluje proces regeneracji skóry. Złuszcza martwy naskórek, oczyszcza skórę z nadmiaru sebum, toksyn, niezdrowej mikroflory, poprawia ukrwienie, łagodzi stany zapalne, przywraca skórze równowagę mineralną.

ekstrakt  migdałowy - ma doskonałe właściwości zmiękczające i wygładzające skórę, odbudowuje warstwę lipidową naskórka. Łagodny dla każdego rodzaju skóry o bardzo przyjemnym, sprzyjającym  zmysłom zapachu.

czwartek, 29 stycznia 2015

Yankee Candle Grand Bazaar Frankincense - limitowany

Kochani,

Czym prędzej przychodzę do Was z kolekcją Grand Bazaar, która jest limitowana i aktualnie najnowsza dostępna w sklepach z Yankee Candle :) chciałam byście poznali zapachy i mogli je jeszcze kupić póki są dostępne!
Ostatnio prezentowałam Wam 3 nowe zapachy w woskach, jakie kupiłam na spróbowanie..


Dzisiaj recenzja pierwszego z nich a mianowicie :

FRANKINCENSE


Opis: Nuty słodkiej żywicy, pikantnego pieprzu i drzewa balsamicznego.

wtorek, 27 stycznia 2015

Alterra orchidea krem pod oczy przeciwzmarszczkowy

Witajcie,

Kremy pod oczy to kosmetyk, który zawsze jest w mojej łazience i regularnie 2 x dziennie go używam pod oczy i na powieki. Nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez kremu pod oczy.
Zbliżając się powoli do 30-stki powoli pasowałoby wprowadzać przeciwzmarszczkowe produkty.. zdecydowałam się na wypróbowanie kremu Alterra Orchidea.

Alterra Orchidea, krem pod oczy przeciwzmarszczkowy 15 ml


niedziela, 25 stycznia 2015

Denko grudzień 2014

Witajcie,

Ostatnio zapowiadałam, że denko grudniowe będzie spore.. ale przerażona jestem faktem, że styczniowe szykuje się jeszcze większe <?> :) 

Zaczynamy..


Oznaczenie takie jak ostatnio (DOBRY, TAKI SOBIE, ZŁY)

środa, 21 stycznia 2015

Śweterek na świecę i nowości Yankee Candle

Kochani,

Jak dobrze wiecie jestem wielką fanką Yankee Candle, ostatnio chyba coraz większą bo zaczynam powiększać swoją kolekcję o świece, a wosków wypróbowanych powoli się pozbywam.

Jak wiecie woski, świece to nie wszystko, posiadanie świec Yankee Candle to sztuka, chęć dbania o nie i pewnej wiedzy, tudzież przydatne są akcesoria, które sama kiedyś uważałam za zbędne..jakże teraz ułatwiają mi palenie świec,są nieocenione !

Dla niektórych może to wydawać się chore, nienormalne ale każdy ma jakąś pasję, z której może się cieszyć :)

Ostatnio zamarzył mi się sweterek bo świece czasem są uparte i nie chcą rozpalać się bez pomocy ;) 
Wiele z Was pewnie nie wie, ale by cieszyć się taką "drogą" świecą dłużej i by była w dobrej kondycji przy każdym paleniu powinna rozpalić się do ścianek.. nie powinien tworzyć się tunel, ale czasami ogień jest za słaby, jest zimno i nawet 10 godzin paląca się świeca sama tego nie dokona, wtedy właśnie przydaje się otulacz.
Zanim wzbogaciłam się w sweterek otulałam moją świecę w czapkę :P co było uciążliwe bo czapka jest za duża, a świeca nie stała równo..

..wtedy dzięki uprzejmości Anny z CoZaZapach.pl otrzymałam prezent


- sweterek na świecę
-wosk Buttercream
-Vanilla Cupcake
oraz próbki unikatów takich jak: Cozy Sweater i Whiskers On Kittens

W dzisiejszym poście chciałabym zaprezentować Wam sweterek..oto jak się prezentuje :) 

poniedziałek, 19 stycznia 2015

Nivea, tonik łagodzący

Witajcie Kochani,

Pielęgnacja twarzy to jedna z najważniejszych czynności dla mnie w ciągu dnia, dokładnie oczyszczam twarz wieczorem i rano, dlatego nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez toniku.
Tonik jest zawsze obecny w mojej łazience i pozwala przywrócić mojej skórze odpowiednie ph po myciu twarzy, pomaga mi również doczyścić twarz po całym dniu, a rano odświeżyć ją.

Ostatnio sięgnęłam po produkt Nivea, który był w promocji, a ja potrzebowałam czegoś łagodzącego..borykałam się z dużymi niedoskonałościami i chciałam złagodzić, ukoić skórę twarzy nie narażając ją na nadmierne działanie toniku.

Nivea, Tonik łagodzący do cery suchej i wrażliwej 200 ml



Opis: Delikatnie usuwa zanieczyszczenia, nie powodując wysuszenia wrażliwej i suchej skóry. Łagodzi podrażnienia, koi skórę i pozostawia ją aksamitnie gładką. Wzbogacony w naturalny olejek migdałowy i Hydra IQ.

sobota, 17 stycznia 2015

Farmona, Tutti Frutti olejek Karmel&Cynamon

Kochani,

Jak wiecie lubię wszelkie umilacze do kąpieli, a wśród nich są opalizujące olejki do kąpieli i pod prysznic od Farmony Tutti Frutti, w soczystych i kuszących zapachach.
Recenzowałam już na swoim blogu dwie wersje zapachowe tych olejków, które możecie przypomnieć sobie TUTAJ i TUTAJ !

Na święta widziałam w sklepach zestawy z olejkiem Karmel & Cynamon, zaczęłam poszukiwania olejku z tej serii i kupiłam go w Auchan. Powiem Wam, że ten zapach jest ciężko dostępny :) 


Opis:Zawarte w olejku białe trufle to najcenniejszy i najdroższy afrodyzjak znany już w starożytności – atrybut Wenus - rzymskiej bogini miłości. Pobudza zmysły, podnosi atrakcyjność fizyczną i budzi pożądanie.
Wyjątkowo lekka, puszysta piana zmysłowo otula ciało, a zniewalający aromat odpręża i relaksuje. Skóra pozostaje pachnąca, odświeżona, a dzięki zawartości kompleksu nawilżającego jedwabiście gładka i aksamitna w dotyku.
Opalizujące drobinki rozświetlają ciało na długo pozostawiając uczucie luksusu.

czwartek, 15 stycznia 2015

Alterra, emulsja z granatem do oczyszczania twarzy

Witajcie,

Jakiś czas temu szukałam nowego żelu do mycia twarzy i wtedy zwróciłam uwagę na Alterrę, która była w promocji, przypomniałam sobie, że czytałam pozytywne opinie o tej emulsji.
Kosztowała niewiele bo chyba 6,49 zł w promocji gdzie jej cena regularna jest również niska ok. 8 zł.

Alterra, emulsja z granatem do oczyszczania twarzy 125 ml



Opis: Alterra emulsja oczyszczająca do skóry bardzo suchej. Zawiera masło shea BIO i aloes BIO. Łagodne substancje pochodzenia roślinnego szczególnie delikatnie oczyszczają skórę. Kombinacja składników takich jak cenny olej z nasion granatu BIO i żel z aloesu BIO nawilża skórę już podczas oczyszczania. Testy dermatologiczne potwierdzają bardzo dobrą tolerancję emulsji oczyszczającej do twarzy Alterra przez skórę.

niedziela, 11 stycznia 2015

Zapach miesiąca stycznia Champaca Blossom od Yankee Candle

Kochani,

Zapachami stycznia Yankee Candle są zapachy kwiatowe : Champaca Blossom i Garden Sweet Pea.


Zapachy miesiąca są świetną okazją by poznać różne zapachy i móc kupić świece o 20% taniej !

U mnie na pierwszy ogień poszedł zapach Champaca Blossom, bo to on na sucho w sklepowej świecy bardzo mi się spodobał.

wtorek, 6 stycznia 2015

Bielenda, Skin Clinic Professional, Aktywny krem korygujący

Witajcie,

Przyszedł czas na kolejny produkt z serii korygującej z kwasami firmy Bielenda, który otrzymałam w ramach współpracy!

Tym razem przedstawiam Wam krem do twarzy, który wraz z całą serią przyszedł do mnie w najodpowiedniejszym momencie, a mianowicie wtedy, kiedy miałam największe problemy z cerą..

Bielenda, Skin Clinic Professional, Aktywny krem korygujący dzień/noc 50 ml


Opis:
Profesjonalny kosmetyk do cery z niedoskonałościami, mieszanej, tłustej, błyszczącej, szarej, z rozszerzonymi porami, z przebarwieniami, z widocznymi zmianami trądzikowymi.
SKUTECZNOŚĆ POTWIERDZONA BADANIAMI
Niedoskonałości znacznie zredukowane 91%
Wyraźnie młodszy wygląd skóry 85%

Testy IN VIVO przeprowadzone pod nadzorem lekarzy dermatologów na grupie 25 kobiet przez okres 6 tygodni wykazały, że stosowanie kremu w połączeniu z serum powoduje cofnięcie biologicznego wieku skóry o 10 lat!
Działanie
Aktywny krem korygujący skutecznie podnosi jakość skóry z niedoskonałościami – mieszanej, tłustej, błyszczącej, szarej, z rozszerzonymi porami, z przebarwieniami, z widocznymi zmianami trądzikowymi. Delikatnie eksfoliuje, skutecznie redukuje błyszczenie skóry oraz zwęża pory, rozjaśnia przebarwienia, dodaje skórze blasku. Redukuje zmarszczki, doskonale wygładza, poprawia nawilżenie i jędrność skóry.
Krem zawiera dużą dawkę silnie działających składników aktywnych.
KWAS MIGDAŁOWY delikatnie złuszcza naskórek, działa antybakteryjnie, zwęża pory, redukuje nadmierne wydzielanie sebum, zapobiega zatykaniu porów, rozjaśnia przebarwienia.
KWAS LAKTOBIONOWY złuszcza naskórek stymulując mechanizmy naprawcze skóry, zapobiega powstawaniu wyprysków, wygładza i ujednolica koloryt cery, intensywnie nawilża.
WITAMINA B3 wzmacnia, odnawia i matuje skórę, podnosi jej odporność na uszkodzenia. Zwalcza problemy skórne – trądzik, zaczerwienienia, szorstkość. Rozjaśnia naskórek, redukuje plamy pigmentacyjne posłoneczne i starcze.
Efekt
Skóra wygląda na młodszą – jest gładka, jędrna, matowa, pełna blasku, o jednolitym kolorycie – po prostu ładniejsza. Pory zwężone, przebarwienia rozjaśnione, niedoskonałości zredukowane i mniej widoczne.

niedziela, 4 stycznia 2015

Mix zdjęciowy 2014/2015

Witajcie,

Ostatnio nazbierałam kilka zdjęć dla Was z okresu grudniowo-styczniowego więc przygotowałam dla Was miły dla oka i luźny post, czyli mix zdjęć. 
Mam nadzieję, że się Wam spodoba :)

Zapraszam do oglądania..

piątek, 2 stycznia 2015

Denko listopad 2014

Kochani witajcie w Nowym 2015 Roku!!!

Przychodzę dzisiaj do Was lekko spóźniona z denkiem jeszcze listopadowym, w kolejce czeka już denko grudniowe (spore..).

A więc zaczynamy!


Oznaczenie takie jak ostatnio (DOBRY, TAKI SOBIE, ZŁY)

Popularne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...