niedziela, 30 marca 2014

Bordowo - fioletowa śliwka od Orly, Close Your Eyes

Witajcie,

Pewnie pamiętacie moje pierwsze lakiery Orly kupione za okazyjne 12 zł w Tk Maxx?

Jeden już prezentowałam TUTAJ.

A dzisiaj czas na drugi, którym jest bordowo - fioletowa śliwka, która pięknie się mieni i zmienia swój odcień w zależności od padającego światła.


piątek, 28 marca 2014

Bielenda Pharm Trądzik - antybakteryjny tonik normalizujący

Witajcie,

Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny produkt z serii Pharm Trądzik Bielendy, który otrzymałam we współpracy z firmą.

Bielenda Pharm Trądzik, antybakteryjny tonik normalizujący twarz, dekolt, plecy 200 ml


czwartek, 27 marca 2014

Pierwszy mix zdjęciowy

Witajcie,

W związku z tym, że bardzo lubię oglądać posty "mixy zdjęciowe" sama postanowiłam raz na jakiś czas takie zrobić.

Dzisiaj mój pierwszy mix ;)

wtorek, 25 marca 2014

Verona, INGRID baza pod cienie i top coat

Kochani,

W tamtym tygodniu otrzymałam przesyłkę w ramach współpracy z firmą Verona.
Miałam możliwość wybrania 2-3 produktów z katalogu INGRID, zdecydowałam się na bazę pod cienie, ponieważ jak pamiętacie o jakiegoś czas szukam idealnej..(Artdeco i Kobo oraz Paese) oraz na top coat, w którego poszukiwaniu również byłam.

niedziela, 23 marca 2014

Zielony Blink Blink od Lovely za 2, 99 zł

Witam,

Wiele z Was przy okazji prezentacji niebieskiej wersji lakieru było ciekawych jak wygląda zielony lakier Blink Blink kupiony na wyprzedaży od Lovely.

Jak najszybciej zdecydowałam się na jego użycie, by pokazać Wam jak się prezentuje (może uda się Wam go jeszcze dorwać :))


piątek, 21 marca 2014

Dermena, mascara do rzęs. Recenzja!

Witajcie,

Jakiś czas temu wygrałam w rozdaniu u Małgorzaty K. do przetestowania mascarę i serum Dermena.


W związku z tym, że działania serum ciężko jest stwierdzić po kilku dniach dzisiaj zjawiam się z recenzją mascary, o której mogę już co nieco napisać.

czwartek, 20 marca 2014

Rozdanie z Bielendą 20.03 - 30.04 ZAKOŃCZONE !

Witajcie,

We współpracy z firmą Bielenda ogłaszam dla Was rozdanie!

Nagrodami są zestawy kosmetyków Bielenda do pielęgnacji twarzy i ciała ufundowane przez firmę Bielenda.

To zdjęcie jest również bannerem.

środa, 19 marca 2014

Moja kolekcja lakierów do paznokci..

Witam,

Już dawno myślałam o poście, w którym miałabym okazję przedstawić swoją kolekcję lakierów..jakiś czas temu kupiłam koszyczek by moje lakiery miały swój kącik i od czasu do czasu coś dokupiłam, dorzuciłam..tak powstała "spora" jak na moje warunki kolekcja.
Od pewnego czasu staram się nie kusić w sklepach na nowe lakiery bo zdaję sobie sprawę, że prędzej czy później lakiery będą nie do użycia.

Marzy mi się kiedyś wykończenie zapasów oraz znalezienie idealnej firmy pod względem lakierów do paznokci i posiadania wyłącznie ich!

Oto mój domek dla lakierów..


Mega paka dla Was !

Kochani,

Właśnie otrzymałam MEGA PACZKĘ od firmy BIELENDA, specjalnie dla Was !

wtorek, 18 marca 2014

Drogocenny olejek Awokado 3 w 1, Bielenda

Witajcie,

Kontynuując moją współpracę z firmą Bielenda otrzymałam m.in. drugi olejek 3 w 1, tym razem z moim wymarzonym Awokado.
Olejek jest w takim samym opakowaniu i formie więc poszczególny opis z poprzedniej recenzji będzie się powtarzać.

Drogocenny olejek Awokado 3 w 1, Bielenda 150 ml


poniedziałek, 17 marca 2014

Rozdanie, Kolastyna ! (zakończone)

Witajcie,

W dzisiejszej notce chciałabym zaprosić Was do mojego drugiego rozdania na blogu.

Rozdanie organizuję specjalnie dla Was!

Oto nagroda w rozdaniu:

zdjęcie jest zarówno bannerem

W skład nagrody wchodzą:
- Kolastyna, balsam do działa ujędrniający 250 ml
- Kolastyna, krem do stóp 75 ml
- Kolastyna, antycellulitowy krem do masażu 200 ml
- Nivea, krem 50 ml

niedziela, 16 marca 2014

Ziaja, Sopot rozświetlenie krem opalizujący cera tłusta i mieszana

Witajcie,

Za firmą Ziaja nie przepadam odkąd za czasów nastoletnich jedna seria mnie uczuliła i odkąd płyn do demakijażu oczy niemal nie wypalił mi oczu.

Mimo swoich uprzedzeń, korzystając z okazji wyprzedaży w Rossmannie zdecydowałam się wypróbować krem na dzień.

Ziaja, Sopot rozświetlenie krem opalizujący cera tłusta i mieszana 50 ml


sobota, 15 marca 2014

Nowe konto Fb

Kochani,

W związku z tym, że poprzednie konto Fb założyłam niezgodnie z ustawieniami i zostało zablokowane, proszę Was o "odlajkowanie" go i polubienie nowego dobrego konta na 
Fb Pirelka blog :)

Z góry dziękuję i przepraszam za zamieszanie.

                                        

Pozdrawiam,

pirelka

piątek, 14 marca 2014

Paczki tygodnia

Witajcie,

Dziękuję Wam za odpowiedzi pod poprzednią notką, trochę mnie uspokoiło, że to nie tylko ja mam ten problem z obserwatorami ale zarazem ciekawi mnie czemu jedni mają od kilku dni (u mnie trwa to już trzeci dzień), innym wróciło wszystko do normy a jeszcze inni użytkownicy w ogóle nie mają z tym problemu.
Najciekawsze jest to, że z innego komputera z mojego konta nie mam tego problemu.

Mam nadzieję, że jak Nam wszystkim samo się zepsuło, to tak samo wróci do normy. Trzeba czekać..

***

Dzisiaj na szybko, chciałam Wam pokazać moje paczki/nowości tygodnia.

czwartek, 13 marca 2014

Problem z obserwatorami!

Witajcie,

Mam od wczoraj mały problem, chciałabym dowiedzieć się czy też macie taki problem na swoich blogach?!

Mianowicie chodzi o to, że kiedy chcę dodać jakiś blog do obserwowanych wyświetla się komunikat:


..nie mogę się zalogować ani zaobserwować blogów, nie mogę niestety też w miejscu obserwatorów się zalogować.
Próbowałam już wszystkiego, szukałam informacji, odinstalowywałam i czyściłam komputer, zgłaszam do administratora sieci, niestety bez skutku.

Próbując innej przeglądarki wyświetla się inny komunikat:


..i nic od wczoraj się nie zmienia.

Wcześniej było wszystko ok, ciekawa jestem czy też tak macie?!

Miałam nadzieję, że wszystko wróci do normy ale jestem ciekawa czy to nie wina z mojego komputera..

Jedynym rozwiązaniem jest dodawanie blogów do listy czytelniczej ręcznie w panelu bloggera, ale niestety tam jest limit 300 blogów i nie mogę dodać więcej :(

Patrzyłam na innym komputerze i działało poprawnie, ale nie wiem jak długo by działało.

Jedna z Was napisała, że miała podobny problem ale już wróciło do normy. U mnie nie..

Jak jest u Was Blogerki??

Pozdrawiam.

środa, 12 marca 2014

Żel micelarny do mycia twarzy Tołpa Rosacal

Witajcie,
Jako wielbicielka Tołpy próbuję przeróżne produkty i chętnie dzielę się z Wami swoimi wrażeniami.

Dzisiaj w roli głównej produkt z serii ROSACAL, który jak wcześniej twierdziłam nie jest do mojej skóry, okazało się inaczej ;) 

Żel micelarny do mycia twarzy o oczu Tołpa, Rosacal 150 ml



Opis producenta :

Wiemy, że...


skórze naczyniowej szkodzi prawie wszystko. Mróz, ciepło, wiatr, słońce, klimatyzacja, ogrzewanie, stres, używki. Pozostaje więc do wyboru: albo życie w skafandrze, albo pielęgnacja, która zredukuje nadwrażliwość.

Nasz dermokosmetyk

dzięki zawartości miceli dokładnie i delikatnie oczyszcza skórę twarzy i okolice oczu z makijażu i zanieczyszczeń. Łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia. Eliminuje uczucie pieczenia i ściągnięcia skóry. Nawilża, odświeża, pozostawia uczucie ukojenia i komfortu.

Małe wielkie składniki

torf tołpa.®, ekstrakt z perełkowca japońskiego, gliceryna

być może niektóre nasze składniki posiadają zagadkowe nazwy. Ale prawda jest taka, że żaden z nich nie znalazł się tutaj przypadkowo. I z tego jesteśmy dumni.

Mamy na to dowody*

  • usuwa zanieczyszczenia i makijaż
  • łagodzi podrażnienia i wycisza skórę
  • redukuje zaczerwienienia, nawilża i przywraca komfort

Sposób użycia

rozprowadź żel na powierzchni twarzy i oczu. Masuj delikatnie kolistymi ruchami, następnie spłucz wodą. Stosuj rano i wieczorem.

Inne

przebadany w Klinice Dermatologii, Wenerologii i Alergologii Akademii Medycznej. Najlepiej jest przechowywać nasz kosmetyk w temperaturze pokojowej (15–25C) oraz zużyć w ciągu 6 miesięcy po otwarciu.

0%

sztucznych barwników
PEG – ów
SLS-u
silikonów
mydła
konserwantów (parabenów
i donorów formaldehydu)

TAK

łagodne substancje myjące
naturalny kolor
roślinne składniki aktywne
konserwanty
fizjologiczne pH
opakowanie bezpieczne dla środowiska – poddawane recyklingowi


nagrody


Stylowy Kosmetyk 2012


nagroda portalu Styl.pl dla Stylowego Kosmetyku 2012.


Skład:


Opakowanie, seria rosacal charakteryzuje się biało - różową szatą graficzną.
Plastikowa miękka tubka stojąca na główce, przeźroczysta dzięki czemu możemy ocenić stan produktu. Zamykanie na klik, nie sprawia żadnych problemów.
Tubka jak zwykle w przypadku Tołpy jest skrupulatnie i wyczerpująco opisana.

Otwór w sam raz dla konsystencji żelu i zarazem tradycyjny dla żeli do mycia twarzy.


Konsystencja, żel micelarny jest jak płyn micelarny przeźroczysty ale bardzo gęsty w porównaniu z innymi żelami do mycia twarzy. Gęsty, nie ścieka z dłoni, nie wylewa się z opakowania ale w użyciu jest delikatny, gładki i z łatwością rozprowadza się na twarzy jak woda.


Zapach żelu jest delikatny, lekko perfumowany ale subtelny i elegancki. W żaden sposób nie drażni ani nie przeszkadza.

Działanie, żel jest bardzo wydajny dzięki swej konsystencji. Z łatwością i przyjemnością myje się nim twarz, niemalże nie czując go na skórze, jak żelowa chmurka, która w zetknięciu z mokrą skórą roztapia się.
Żel micelarny zaskoczył mnie swoim działaniem na moją skórę, niesamowicie ją uspokoił i wyrównał koloryt. Skóra wygląda na zdrową, czystą, wypoczętą i taka ukojona!
Skóra po żelu micelarnym nie jest ściągnięta, napięta ani sucha.
Dobrze oczyszcza twarz, choć dodam że nie zmywam nim makijażu a myję twarz po demakijażu wieczorem i rano przed nałożeniem kremu.

Polecam zwłaszcza osobom z cerą naczynkową a także ze skłonnościami do wypieków i zaczerwienień.

Cena ok. 30 zł

Można kupić w drogerii albo online TUTAJ .

A Wy używałyście już coś z serii Tołpa Rosacal ? 
Jak wrażenia?


Pozdrawiam,

pirelka

wtorek, 11 marca 2014

Blink Blink od Lovely, wyprzedaż

Witajcie,

Wczoraj w Rossmannie natknęłam się na wyprzedaż "cena na do widzenia" lakierów Lovely z serii Blink Blink, wcześniej podobałby mi się ale nie zachwycały mnie..
..wczoraj w sklepie ukazała mi się cena 2,99 zł, od razu zaczęłam wybierać najładniejsze z nich.

Wybór padł na niebieski nr 2 i zielony nr 4, które zasiliły moją kolekcję:


Jeden z nich postanowiłam od razu użyć, zdecydowałam się na granatowe paznokcie, jako bazę położyłam NYC 115 Skin Tight Denim Creme




Ten lakier bardzo mi się podoba, kiedyś go chyba nawet recenzowałam :)

Jako nawierzchniowy nałożyłam niebieski Blink Blink nr 2, a całość prezentuje się tak:







Oczywiście na zdjęciach nie udało mi się uchwycić szczegółów i dokładnego wyglądu paznokci.

Jak Wam się podobają?
Kupicie sobie lakiery Blink Blink w okazyjnej cenie 2,99 zł ? 


Pozdrawiam, 

pirelka

niedziela, 9 marca 2014

Air Wick świeca Orange & Festive Spice

Witam w piękny słoneczny weekend :)

Jakiś czas temu spotkałam w Rossmannie nowe zapachy świec Air Wick, mimo że nigdy mnie te świece nie kusiły, ponieważ zazwyczaj nie pachną podczas palenia i brzydko się palą, tym razem zapach zauroczył mnie na tyle, że musiałam ją kupić zwłaszcza, że była tańsza niż inne i kosztowała 8.99 zł.


 Na sucho zapach świecy jest piękny, totalnie mnie zauroczył i skusił.
Pachnie rześkimi pomarańczami i lekko ostrymi przyprawami, pomarańcz nadaje słodką woń, nutkę tak soczystą, że nie można się w niej nie zakochać, jeśli uwielbia się owocowe zapachy!

CUDOWNA!

Marzyłam o tym by pachniała również paląc się, ale nauczona doświadczeniem takich świec nie oczekiwałam zbyt wiele ani nie nastawiałam się na długotrwały zapach.

 
 Po odpaleniu świeca miło mnie zaskoczyła, nie pachnie oczywiście mocno jak Yankee Candle, ale zapach jest delikatny i czasami dolatuje do naszych zmysłów, nie jest zupełnie bezzapachowa podczas palenia co bardzo mnie zaskoczyło i ucieszyło.
Również fajne jest, że po zgaszeniu świeca pachnie w pokoju na sucho, siedząc.. raz po raz dochodzi mnie jej zapach, w niedalekiej okolicy świecy czujemy ją na okrągło.
Świeca spokojnie może palić się nawet cały dzień gdyż jej zapach jest tylko dolatujący, nie jak w przypadku niektórych zapachów YC, które są zbyt mocne i trzeba gasić po godzinie, a świeca nie zdąży rozpalić się do ścianek.

Z zapachu jestem zadowolona gdyż nie spodziewałam się wiele po tej świecy.

Niestety świeca nierówno się pali..



Nie byłabym sobą gdybym jej troszkę nie pomogła, nauczona przypadkami z Yankee Candle (co w odróżnieniu od tej, tamte świece dużo kosztują) pomogłam knotowi się wyprostować i lekko przemieścić na środek.
Dzięki temu świeca troszkę lepiej się rozpala i topi bardziej równomiernie.


A Wy lubicie świece Air Wick?
Często po nie sięgacie?

***

A oto moje dzisiejsze małe zakupy:


- postanowiłam wypróbować płyn do higieny intymnej Bielenda (Hebe)
- nowa maseczka Bielendy (Hebe)
- matujący żel do mycia twarzy Tołpa, takiej okazji cenowej nie mogłam przepuścić 14, 99 zł (SuperPharm)
- szampon lawendowy JJ, okazja również szałowa 4, 24 zł GRATIS mała 50 ml oliwka JJ (SuperPahrm)


Pozdrawiam,

pirelka

piątek, 7 marca 2014

Ciąg dalszy lakierów Verni by CHERIMOYA metallic green i teal soiree

Witajcie,

Dawno mnie nie było z postami paznokciowymi, faktycznie zaniedbałam troszkę pokazywanie kolekcji więc czym prędzej nadrabiam zaległości.

Pamiętacie kolekcję lakierów Vernis kupionych w Tk Maxx ?


Prezentowałam już :

O is Olive

http://najlepszerecenzjekosmetyczne.blogspot.com/2014/01/lakier-vernis-by-cherimoya-nvc119

oraz Metallic Red

http://najlepszerecenzjekosmetyczne.blogspot.com/2014/01/cd-vernis-by-cherimoya-metallic-red.html

...

teraz przyszedł czas na dwa kolejne, które po raz pierwszy użyłam wczoraj..


Baza - Metallic Green
Glitter - Teal Soiree

Kolor zielony zaskoczył mnie swoją intensywnością, soczystością i odrobiną neonowego albo lustrzanego odbicia! Żywa pistacja!
Nie sposób go nie zauważyć.. glitter dzięki włoskom i piegom troszkę go stonował i dzięki niemu wygląda delikatniej.






i jeszcze w słońcu bez lampy


Czyż nie jest wiosenny ? :)

Jak Wam się podoba?


Pozdrawiam, 

pirelka

czwartek, 6 marca 2014

Venus peelingujący żel do ciała WYGŁADZAJĄCY

Witam,

Dzisiaj przychodzę z recenzją żelu pod prysznic, z którym mam ostatnio styczność.
Otrzymałam go jako gratis, nie widziałam go w sklepie ale za to kojarzę, że istnieje z tej serii balsam do ciała.

Venus peelingujący żel do ciała WYGŁADZAJĄCY 200 ml 



Opis producenta: Venus peelingujący żel do ciała WYGŁADZAJĄCY z ekstraktem z Neroli i wyciągiem z zielonej herbaty. 
Peelingujący żel do codziennej pielęgnacji ciała o orzeźwiającym zapachu. Doskonale usuwa martwe komórki naskórka pozostawiając skórę gładką i oczyszczoną. Drobinki peelingujące pobudzają krążenie dotleniając komórki skóry. Specjalnie dobrana receptura żelu wygładza i sprawia, że skóra staje się elastyczna, pełna energii i miła w dotyku.

Składniki aktywne:
Ekstrakt z Neroli - nawilża i uelastycznia skórę
Wyciąg z zielonej herbaty - pobudza mikrokrążenie skórne, nawilża i odżywia

Skład: 


Opakowanie, plastikowa, przeźroczysta butelka dzięki czemu widać zawartość żelu a także stan. Zamykanie skośne na klik, szczelne i nie sprawiające problemów. Buteleczka stoi stabilnie, nie przewraca się, nie przecieka, plastik nie jest bardzo miękki ale nie sprawia problemów z wyciskaniem żelu.
Szata graficzna utrzymana w tonacji czerwono - białej zbliżona do koloru żelu. Naklejki nie odklejają się pod wpływem wody.

Konsystencja, żel jest średnio gęsty i ma mętną konsystencję, w jego formule znajdują się pojedyncze niebieskie granulki peelingujące. Jest ich niewiele, dzięki czemu żel nadaje się do codziennego użytku.
Żel jest mało wydajny, nie pieni się zbyt dobrze więc trzeba aplikować go w większej ilości na gąbkę.



Zapach, żel ma bardzo ładny orzeźwiający zapach. Uwielbiam zapachy produktów, które zawierają ekstrakty z Neroli i zielonej herbaty, są słodkie a zarazem orzeźwiające. Nie mdłe, ani nie męczące.. mogę stwierdzić, że dodają energii i będą odpowiednie również po wysiłku fizycznym.

Działanie, niestety nie zauważyłam specjalnego działania, które obiecuje producent. Skóra owszem jest oczyszczona, czysta i przyjemna ale nic poza tym. Na skórze nie utrzymuje się zapach, skóra nie jest na pewno nawilżona, ot po prostu zwykły żel do mycia ciała, na dodatek nie specjalnie się pieniący. Granulki peelingujące nie są prawie w ogóle wyczuwalne, rozpuszczają się podczas mycia ciała.

Jako gratis, fajny produktu do wypróbowania ale żebym miała go sama kupić i polecić..niestety nie.

A czy Wy także otrzymałyście go jako gratis do zakupów?
Miałyście z nim styczność?

 ***

Dzisiaj otrzymałam przesyłkę we współpracy ze sklepem 

http://www.grandi.pl/


glinkę w tubce, zdecydowałam się na glinkę zieloną 


                                                 
                                           


Pozdrawiam,

pirelka

Popularne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...